Privreda
21

Hrenovica posjetio punionicu Coca - Cole u Hadžićima

FENA
Ministar privrede Kantona Sarajevo Emir Hrenovica posjetio je danas punionicu u Hadžićima pogona Coca-Cola HBC B-H d.o.o Sarajevo te u susretu s generalnim direktorom ove firme za Bosnu i Hercegovinu i Hrvatsku Mircea Drajom i njegovim saradnicima iskazao punu podršku i priznanje dostignućima ove kompanije u posljednjih 17 godina postojanja u Bosni i Hercegovini.

"Veoma je važno za Kanton Sarajevo i BiH postojanje vaših pogona ovdje. Vi niste samo podigli nivo privrednog razvoja i uposlili više od 330 ljudi, vaše djelovanje ovdje šalje i jasnu poruku uspjeha i za sve ostale koji imaju interes ulagati u privredni razvoj. Drago nam je da Kanton Sarajevo kroz davanje koncesije na pitku vodu učestvuje u jednoj uspješnoj privrednoj priči. Očekujemo njen nastavak ali i njeno širenje, na obostrano zadvoljstvo", naglasio je ministar Hrenovica, saopćeno je iz Pres-službe KS-a.

"Ovu posjetu doživljavamo kao priznanje našem radu i dostignućima u posljednjih 17 godina našeg poslovanja u Bosni i Hercegovini. Stoga mi je posebno zadovoljstvo poželjeti dobrodošlicu ministru Hrenovici i njegovim saradnicima. Korporativna društvena odgovornost i investiranje u zajednicu su dva vodeća principa poslovanja grupe punionica, čiji je Coca-Cola HBC B-H d.o.o Sarajevo dio i stoga implementiramo brojne projekte i njegujemo partnerske odnose u okviru kojih dodatno doprinosimo lokalnoj zajednici. Međutim, to bi bilo nemoguće bez podrške države i saradnje s lokalnim partnerima", kazao je glavni direktor Mircea Draja govoreći o značaju bliske saradnje s državom, posebno na području unapređenja poslovnog okruženja i privlačenja stranih investicija.

Kao dijelu Coca-Cola Hellenic grupe, kompanije koja posluje u 28 država i koja je, po vrijednosti, najveća svjetska punionica bezalkoholnih pića izvan SAD-a, nemoguće je osporiti utjecaj Coca-Cola B-H d.o.o. Sarajevo na ekonomski, društveni i kulturni život u BiH.

"Coca-Cola HBC B-H d.o.o. Sarajevo je pionir u primjeni međunarodnih standarda u proizvodnji, upravljanju i kvalitetu. Od samog početka poslovanja u BiH, kompanija je otvorena za sve vrste saradnje i razmjene znanja, neophodnih za mala i srednja poduzeća i lokalnu zajednicu", kazao je ministar Hrenovica te predložio i moguće zajedničke promotivne nastupe u svrhu popularizacije potencijala i turističke ponude Kantona Sarajevo, a u čemu Coca - Cola ima veliko iskustvo kao vodeća kompanija na tržištu bezalkoholnih pića i ujedno dokazani nosilac i promotor brojnih društvenih, sportskih, kulturnih i drugih vrijednosti, navodi se u saopćenju.