Privreda
27

"Hidra Stil" iz Brčkog zaposlit će 15 novih radnika

Klix.ba
Kredit Vlade Republike Turske za održivi manjinski povratak
Kredit Vlade Republike Turske za održivi manjinski povratak
Brčanska kompanija Hidra Stil proširila je proizvodne kapacitete i otvorila 15 novih radnih mjesta zahvaljujući sredstvima turskog kredita koji se realiziria putem BBI banke.

Hidra Stil je vodeći proizvođač kupaonih kada od livenog-sanitarnog akrila u BiH. Investicija iz turskog kredita rezultirala je i proširenjem proizvodnog programa, pa Hidra Stil osim kupaonih kada od livenog akrila, sada u svojoj ponudi ima i visokokvalitetne tuš kabine i kupaoni namještaj sa umivaonicima od polimramora.

"Za kvalitetan i dobar proizvod tržište se uvijek nađe. Prvi u BiH uveli smo inovativnu metodu proizvodnje kupaonih kada od livenog akrila,a sa turskom linijom pokrenuli smo i proizvodnju umivaonika i tuševa od livenog mermera", rekao je Sead Huseinbašić, direktor kompanije Hidra Stil.

Liveni mermer je novi trend na evropskom tržištu.

"Više od 70 posto našeg proizvodnog asortimana plasiramo na bh. tržištu, a ostatak izvozimo u zemlje okruženja kao što su Hrvatska i Crna Gora. Namjeravmo se širiti i dalje prema jugu jer su naši proizvodi prepoznati i već postoji tražnja" kaže Huseinbašić, dodajući kako usprkos preprekama na koje je nailazio u poslu nikada nije razmišljao o odlasku iz BiH.

Osim proizvodnih pogona u njihovom portfoliju se nalazi i prodajni centar u Brčkom u kojem se mogu pronaći svi proizvodi iz oblasti sanitarija i centralnog grijanja.

"Naša zemlja je prelijepa, a uz kvalitetan rad, uspjeti se može i ovdje. U narednom periodu radit ćemo na proširenju kapaciteta i tržišta, unapređenju kvalitete i jačanju brenda. Trenutno imamo 40 zaposlenika, a strategija našeg razvoja je dalje širenje", zaključuje Huseinbašić.