Privreda
29

Grundfos šalje pumpe unesrećenima u poplavama

Klix.ba
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Zbog nezapamćenih poplava koje su zadesile Bosnu i Hercegovinu, Srbiju i Hrvatsku, lokalne Grundfos kompanije i njihovi zaposleni maksimalno su se angažirali oko pomoći u što bržem oporavku ugroženih područja.

U tu svrhu Grundfos kompanije u Bosni i Hercegovini, Srbiji i Hrvatskoj će donirati trenutno najpotrebnije pumpe za ispumpavanje vode koje će biti distribuirane u najugroženija područja u cijelom regionu.

Isto tako Grundfos proizvodnja u Inđiji organizira dobrovoljno prikupljanje novca gdje će Grundfos za svaki donirani dinar svojih zaposlenih donirati još jedan.

Osim Grundfos kompanija iz regiona direktno ugroženog poplavama i sve ostale Grundfos kompanije širom svijeta aktivno će se uključiti u sve akcije prikupljanja sredstava koja će se donirati za pomoć pri sanaciji poplavljenih područja.

"Željeli bismo napomenuti da su donirane Grundfos pumpe samo prvi dio pomoći i da ćemo se aktivno uključiti i u pomoć prilikom sanacije oštećene komunalne infrastukture. Ovim putem željeli bi se zahvaliti firmi Gebruder Weiss koja je dala svoj doprinos prilikom transporta pumpi namjenjenih za humanitarnu pomoć. Grundfos će i dalje nastojati pružiti nesebičnu podršku, a ovu priliku želimo iskoristiti i pridružiti se apelima svima koji su u mogućnosti pomoći, pa makar i najmanje, da to i učine jer naše malo nekome puno znači", saopćeno je.