Privreda
149

Gazela 2013: Najuspješnijim kompanijama dodijeljene nagrade

FENA
(Foto: FF PIXMOS/Klix.ba)
U sklopu 17. Međunarodnog sajma gospodarstva Mostar 2014., danas je upriličena dodjela BH biznis nagrada "Gazela 2013" najuspješnijim malim i srednjim brzorastućim kompanijama u Federaciji BiH i Republici Srpskoj.

Dodijeljeno je ukupno 20 nagrada za područje FBiH i deset za RS, a proglašeni su i po jedan najbolji mali i srednji poduzetnik na entitetskim nivoima.

U kategoriji malih poduzeća dobitnik BH Biznis nagrade "Gazela 2013" na nivou RS-a je kompanija "B&B Vučko" d.o.o. iz Pala, a na nivou FBiH "Lafat Komerc" d.o.o. iz Kalesije. U kategoriji srednjih poduzeća nagradu je na nivou RS-a dobila kompanija "Nova Dipo" d.o.o. Gradiška, a na nivou FBiH "Akova Impex" d.o.o. Sarajevo.

Na današnjoj svečanosti uručene su i specijalne nagrade i to za gradonačelnika/načelnika koji podržava privredu te za ženu menadžera. U prvoj kategoriji nagradu su odnijeli gradonačelnik Banje Luke Slobodan Gavranović te načelnik Općine Ilidža Senaid Memić, dok su za najbolje žene menadžere proglašeni Đurđa Ćubić iz kompanije "Nova Dipo" d.o.o. Gradiška, te Natalija Pehar, izvršni direktor kompanije "Katarina" d.o.o.

Gazela biznis nagradu provode mediji u regiji i Evropi i dodjeljuje se u 14 država, a u BiH dodjelu nagrada, treći put, organizirala je Kameleon M&M Group uz pomoć partnera Vanjskotrgovinske komore BiH, Privredne komore FBiH, Ministarstva razvoja, poduzetništva i obrta Federacije BiH, Mostarskog sajma gospodarstva i Republičke agencije za razvoj malih i srednjih poduzeća.