Usvojen zahtjev EP BiH
0

FERK će o novim cijenama struje raspravljati u junu

FENA
Regulatorna komisija za električnu energiju u Federaciji Bosne i Hercegovine (FERK) razmatrala je i donijela Odluku o provođenju trećeg tarifnog postupka po zahtjevu JP Elektroprivreda BIH- d.d. Sarajevo. Prema ovoj odluci o zatraženom povećanju cijena električne energije FERK će odlučivati na formalnoj raspravi zakazanoj za 9. juna 2011. godine.

Kako je priopćeno iz FERK-a, po zahtjevu Elektroprivrede BiH usvojena je Odluka o planu aktivnosti o održavanju postupaka formalnih rasprava tijekom trećeg tarifnog postupka za djelatnosti proizvodnje, distribucije i snabdijevanja električnom energijom.

Rasprave o proizvodnje, distribucije i snabdijevanja električnom energijom održat će se u maju, a rasprava o tarifnim stavovima 9. juna.

Na formalnim raspravama prisustvo javnosti je dobrodošlo, ali u istim mogu učestvovati zaposlenici FERK-a, JP Elektroprivreda BIH d.d. Sarajevo i umješači. Zahtjev za stjecanje statusa umješača podnosi se do 4.aprila 2011. godine do 12 sati na adresu FERK-a, stoji u priopćenju.

Na današnjoj sjednici FERK-a donesena je i Odluka o imenovanju voditelja postupaka formalnih rasprava u trećem tarifnom postupku, a razmatran je i usvojen Nacrt prethodne dozvole za izgradnju proizvodnog objekta mHE "Duščica", podnositelja zahtjeva "ING-EKO" d.o.o. Prozor-Rama, te je zakazana opća rasprava koja će se održati 31. marta 2011. godine, s početkom u 11 sati u zgradi Općine Prozor - Rama.