Privreda
8

Fabrika gornjih dijelova obuće u Bosanskom Šamcu se oporavila od poplava

SRNA
Foto: SRNA
Foto: SRNA
Fabrika za proizvodnju gornjih dijelova obuće - GDO u Bosanskom Šamcu, koja je pretrpjela štetu u majskim poplavama od 70.000 KM, oporavila se, nabavila novu opremu i povećala broj zaposlenih radnika, potvrdio je Srni vlasnik fabrike Milenko Mitrović.

Mitrović je istakao da je prije poplave Fabrika imala 25 radnika, danas ima 32 zaposlena, a narednog mjeseca u planu je da bude otvoren novi pogon i zaposleno još 40 radnika.

On je rekao da su u oporavku Fabrike pomogli opština Bosanski Šamac koja je povoljno iznajmila proizvodni prostor, te međunarodi donatori.

"Dnevno proizvodimo gornje dijelove za 250 pari obuće, odnosno mjesečno 5.000, a svi radnici su prošli obuku prije zapošljavanja", rekao je Mitrović i dodao da se obuća montira u slovenačkoj fabrici obuće "Intral" u Lukavcu.

On je istakao da Fabrika ima sigurno tržište, a trenutno proizvode izvozi u Italiju i Njemačku.

Načelnik Odjeljenja za privredu Milan Simić, koji je obišao Fabriku, rekao je da je ovo dobar primjer brzog oporavka jednog preduzeća.

On je podsjetio da je Fabrika GDO počela sa proizvodnjom u prvoj polovini godine, a poplava ih je zadesila nakon samo sedam dana rada, kada je štetu pretrpjelo svih 270 preduzeća na šamačkom području.

Simić je istakao da su mnoga preduzeća uspjela obezbijediti sredstva od međunarodnih organizacija, te dodao da je u toku javni poziv za podsticaj zapošljavanju.