Privreda
19

Fabrika duhana Sarajevo izlagala na sajmu u Dubaiju

Klix.ba
Dvodnevni međunarodni sajam duhana i duhanskih proizvoda World Tobacco Middle East 2015 održan je 14. i 15. decembra 2015. godine u Dubai World Trade Centreu u Dubaiju, Ujedinjeni Arapski Emirati.

Ovaj sajam je okupio preko 160 renomiranih izlagača iz cijelog svijeta – poznatih proizvođača duhana i duhanskih proizvoda, te proizvođača repromaterijala i opreme koje koristi ova industrija.

Sunčani Dubai je bilo dvodnevno žarište duhanske industrije – najavljeni su novi proizvodi i industrijska unapređenja, kompanije su se predstavljale novim kupcima ili pak koristile priliku za sastanke sa ino partnerima kako starima, tako i sa potencijalnim novima.

Ove godine na ovom značajnom sajmu učestvovala je i Fabrika duhana Sarajevo izlažući svoje proizvode za koje je pokazan veliki interes kako među posjetiocima sajma, tako i među samim izlagačima i distributerima duhanskih proizvoda.

Tim Fabrike duhana Sarajevo, koji je predstavljao ovu kompaniju na ovom značajnom sajmu, je istakao da njihova kompanija po prvi put izlaže na ovom sajmu, te da su veoma zadovoljni posjetom njihovom štandu i da su razmijenili dosta informacija i kontakata sa zainteresovanim za neki vid saradnje, kao i sveukupnom prezentacijom Fabrike duhana Sarajevo na ovom značajnom dešavanju za duhansku industriju.

Uspostavljeni brojni novi poslovni kontakti će nesumnjivo značajno doprinijeti konstantno rastućem izvozu proizvoda FDS-a, od kojih su se neki već etablirali na tržištima Afrike i Bliskog istoka, gdje je Fabrika duhana Sarajevo prepoznata kao ozbiljan i pouzdan partner, kako među kupcima njenih proizvoda, tako i kod onih koji koriste znanje i kapacitete FDS-a za proizvodnju privatnih brendova namijenjenih navedenim tržištima, saopćeno je iz ove kompanije.

FDS