Privreda
96

Elektroprivreda BiH donira milion KM za pomoć ugroženim od poplava

FENA
Elektroprivreda BiH
Elektroprivreda BiH
Uposlenici JP Elektroprivreda BiH osigurat će milion KM na ime pomoći područjima ugroženim od poplava.

Na osnovu dogovora postignutog između Uprave JP Elektroprivreda BiH i Sindikata Elektroprivrede BiH, iznos će biti osiguran izdvajanjem jedne dnevnice za mjesec maj, dijela toplog obroka i iz akumuliranih sredstava Sindikata.

Sredstva će biti uplaćena na račun Fondacije za pomoć područjima nastradalim od prirodne nesreće u FBiH, koji je za ove namjene otvorila Vlada FBiH.

Uprava JP Elektroprivreda BiH će s Vladom FBiH, nakon sagledavanja situacije, izraditi rebalas Plana poslovanja JP Elektroprivreda BiH s ciljem pomoći u saniranju posljedica izazvanih poplavama na Površinskom kopu “Šikulje” Rudnika uglja “Kreka”.

Iznos sredstava koje će JP Elektroprivreda BiH - vladajuće društvo Koncerna EPBiH, izdvojiti za Površinski kop “Šikulje”, bit će utvrđen nakon procjene nastalih šteta i sačinjenog plana sanacije.

Elektroprivreda BiH obavljanjem osnovnih djelatnosti daje doprinos normalizaciji stanja i života stanovništva na područjima zahvaćenim poplavama i kao društveno odgovorna kompanija, izdvajanjem sredstava s ciljem pomoći, izražava solidarnost sa stanovništvom i privrednim subjektima ugroženih područja, saopćeno je iz Službe za komunikacije EPBiH.