Privreda
24

Donat Mg u novom izdanju najavljuje novu eru te robne marke

Klix.ba
Donat Mg dobio je novi izgled i novu plastičnu flašu koja najavljuje novu eru te robne marke i naglašava snagu te prirodne mineralne vode korisne za zdravlje.
Nova plastična flaša je plod znanja i iskustva međunarodno priznate agencije CB’a specijalizirane za razvoj ambalaže, a nadahnuta je španskim dizajnom s obzirom na to da je oblikovana u Barceloni.

Obnovljena plastična flaša sada bolje naglašava mineralni sastav Donata Mg, vode najbogatije magnezijem, a novi vizuelni identitet robne marke nadograđuje tradiciju i jedinstvenost vode iz Rogaške Slatine, svjetski poznatoga slovenskog lječilišnog mjesta. Time robna marka jača prisustvo na evropskim tržištima i u Rusiji. U svojoj komunikaciji osvještava potrošače o univerzalnoj upotrebi te prirodne mineralne vode kao prirodnog laksativa, pomoćnika kod problema sa žgaravicom i sredstva za nadoknadu magnezija.

Donat Mg obogaćuje tijelo mineralima i povoljno djeluje na probavu jer je izvrstan prirodni laksativ. Veći sadržaj hidrogenkarbonata ublažava tegobe koje izaziva žgaravica i regulira acido-baznu ravnotežu u organizmu. Osim toga magnezij sudjeluje u metaboličkim procesima u tijelu pridonoseći oslobađanju energije tokom metabolizma, a bez njega ne bi bio moguć ni metabolizam ugljikohidrata, bjelančevina i masti. Stručnjaci ga preporučuju kod svih vrsta nedostatka magnezija i kada su potrebe za njim povećane (tokom trudnoće, dojenja i razdoblja intenzivnog rasta). Donat Mg zapravo odlično pomaže u održavanju zdravlja čak i ako vas ne muče posebne tegobe.

Prirodna mineralna voda Donat Mg pravi je biser prirode koji nastaje na dubini od 280 do 600 metara. Prate ga velike količine slobodne ugljične kiseline. U podzemlju biva oplemenjen otapanjem stijena bogatih magnezijem, kalcijem, sulfatima, hidrogenkarbonatima i nizom elemenata potrebnih za pravilan rad našeg organizma. Zahvaljujući svom hemijskom sastavu, fizikalnim svojstvima, balneološkim iskustvima i medicinskim spoznajama, u svjetski poznatom lječilištu Rogaška Slatina već više od 100 godina koristi se u terapeutske i preventivne svrhe.

Vezani članci