Privreda
80

Dodijeljena priznanja 21. generalnog bh. sajma ZEPS 2014

Klix.ba
(Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
Firma "Integra" iz Češke dobitnik je Grand prix nagrade, 21. generalnog bh. sajma ZEPS 2014 koji je ove godine okupio preko 350 izlagača iz 21 zemlje svijeta.

Dvadesetprvi generalni bh. sajam ZEPS 2014 svoj bogati program i izložbe večeras je krunisao dodjelom nagrada i priznanja za učesnike sajma koji su prema odluci žirija zaslužili posebne nagrade. Među nagrađenima su izlagači iz Crne Gore, Slovenije, Hrvatske, Njemačke i Bosne i Hercegovine, a najvrednije priznanje Grand prix "Ruža Zepsa" pripalo je firmi "Integra" iz Češke.

Predstavnica firme Integra na ovogodišnjem 21. generalnom bh. sajmu ZEPS 2014, Zdenka Drakulickova je istakla da je počašćena osvajanjem najvrednije nagrade koja se dodjeljuje na ZEPS-u.

"Ja sam neizmjerno počašćena, nismo očekivali ovu nagradu i jako mi je drago. Mislim da svako priznanje predstavlja rezultat dobrog rada. Moram reći da je naša tvrtka osnovana prije 22 godine, a na ZEPS-u učestvujemo proteklih deset godina i iz godine u godinu trudimo se biti bolji i postizati bolje rezultate sa proizvodima koji su potrebni našim potrošačima", kazala je Drakulickova.

Priznanja za proizvod dobili su: EEP Elektro-elektronik Pranjić GmbH Germany, NOEN iz Češke, te firma Salona iz Solina, dok su za kolekciju proizvoda nagrađeni: Almy Zenica, Tinex Šenčur, Hella Bekto Industries Goražde, Jomapeks i Arkada Žepče.

Na ovogodišnjem 21. generalnom bh. sajmu po prvi put su izloženi proizvodi brenda "Baumy", koji je prije tri mjeseca počeo sa proizvodnjom u Zenici u okviru firme Almy. Almir Begić, direktor sektora trgovine i direktor marketinga je istako da će naredne godine proširiti postrojenja čime će očekivati bolje rezultate.

"Kompanija Almy je ove godine pokrenula fabriku praškastih materijala i fasada i pojavila se na ZEPS-u sa svojim proizvodima. Zahvaljujemo se i organizatorima i učesnicima što su nam dodijelili ovu nagradu za kolekciju proizvoda, a mi ćemo u narednom periodu proširiti naša postrojenja koja rade tek tri mjeseca i očekujemo još bolje rezultate", kazao je Begić.

Nagrade za promociju dobili su: "Linde gas BiH" Zenica, Turistička zajednica ZDK, te "Regeneracija" iz Velike Kladuše.

Specijalna priznanja sajma pripala su: Vladi Srednjobosanskog kantona, HGK-ŽUPANIJSKA komora Sisak, Czech trade iz Češke, firmi Spirit iz Slovenije, te Ministarstvu privrede ZDK.

Medalje za kvalitet prehrambenih proizvoda dobili su: "Voćar" Brčko, "Baš-Bašča", "Zenička industrija mlijeka" Zenica, te Bonesa iz Bara.

Zenička industrija mlijeka dobitnik je najviše medalja za kvalitet prehrambenih proizvoda. Kao i svake godine i ove godine su potvrdili kvalitet svojih mljekarskih proizvoda. Rukovodioc komercijale u ZIM-u Ekrem Valentić je kazao da veliki broj medalja njima nije nepoznanica.

"Nama ovo nije nepoznanica jer kvalitet naših proizvoda zaslužuje priznanja, a iz godine u godinu rezultati našeg rada i kvalitet bivaju nagrađeni. Zadovoljstvo je kad dobijemo priznanje na ZEPS-u na kojem učestvujemo već 20 godina", kazao je Valentić.

U okviru današnje dodjele priznanja dodijeljena su i priznanja za 11. međunarodni sajam metala Zeps Intermetal gdje su nagrade za proizvode dobili: Alfaterm iz Čačka, Saraj komerc iz Gornjeg Vakufa-Uskoplje, te Centrometal Macinec. Nagrade za promociju dobili su: Belaz services iz Ugljevika, Kovan Mi iz Gračanice te Niteh Duga Resa.

Direktor Poslovnog sistema RMK Zenica Vedad Šestić je kazao da je zadovoljan ovogodišnjom organizacijom i realizacijom ZEPS-a.

"Uprkos nesrećama koje su zadesile našu zemlju moram reći da smo zadovoljni realizacijom i što smo uspjeli uprkos svim problemima okupiti veliki broj izlagača iz više od 20 zemalja svijeta. Tri dana su iskorištena u naporan rad da preispitamo naše goste o njihovim očekivanjima, šta možemo prepraviti da se osjećaju bolje, ali sve u svemu zadovoljni smo cjelokupnim radom", zaključio je Šestić.