Privreda
22

Danas se otvara 18. Međunarodni sajam gospodarstva - Mostar 2015.

FENA
Osamnaesti Međunarodni sajam gospodarstva - Mostar 2015 danas se svečano otvara na prostoru Slobodne zone Hercegovine južno od Mostara.

Svečanost otvaranja zakazana je za 11 sati u Paviljonu 1, dok će za posjetitelje vrata Sajma biti otvorena već u 10 sati.

Na 30.000 m2 otvorenog i zatvorenog prostora izlaže 750 izlagača iz BiH i svijeta, a partner Sajma je Tajvan. Sajam traje do 18. aprila.

Na otvaranju Sajma očekuje se prigodno obraćanje direktorice Mostarskog sajma Dalfine Bošnjak, gradonačelnika Mostara Ljube Bešlića, predstavnika Tajvana Taoa Wen-Lunga te predsjedavajućeg Predsjedništva Bosne i Hercegovine Mladena Ivanića, koji će Sajam proglasiti otvorenim.

Nakon govora predsjedatelja Ivanića, visoka izaslanstva obići će sajamski izložbeni prostor, nakon čega je planirana posjeta Paviljonu 2 i otvorenju podsajamske manifestacije Sajam drvne industrije, koji će otvorenim proglasiti zamjenik predsjedatelja Vijeća ministara BiH i ministar finansija i trezora Vjekoslav Bevanda.

Po završetku događaja predviđene su kratke izjave za medije.

Tradicionalna svečana večera Koprivničko-križevačke županije, u organizaciji Podravke i domaćina, održat će se u hotelu "Ero" s početkom u 20 sati.