Privreda
0

Coca-Coli dozvoljeno da koristi vodu iz bunara u Hadžićima

Klix.ba
U ime Vlade Kantona Sarajevo ministar privrede Emir Hrenovica potpisao je danas Ugovor o koncesiji za korištenje pitke podzemne vode iz bunara u Hadžićima sa direktorom Coca-Cola HBC B-H d.o.o. Sarajevo Mircea Drajom.

Ovim Ugovorom Coca-Cola je stekla pravo da koristi vodu iz bunara u narednih 10 godina, a ministar Hrenovica je izrazio zadovoljstvo zbog nastavka saradnje sa ovim velikim brendom.

"Veliko zadovoljstvo predstavlja podatak da ova kompanija koristi našu vodu u proizvodnji pića koja se distribuiraju u 16 zemalja regiona. Ovo je četvrta koncesija koju je Kanton dodijelio u ovoj godini što su mali, ali značajni koraci koji će doprinjeti punjenju budžeta", naglasio je ministar Hrenovica.

Direktor Draja je naglasio da je ugovor rezultat dijaloga i pregovora vođenih sa predstavnicima lokalne zajednice.

"Uspjeli smo kreirati zajednički projekt i potpisati ugovor za njegovu relizaciju, što je veoma važno i za firmu koja širi proizvodnju ovdje, kao i za privredni razvoj ovog regiona uopšte", izjavio je Draja, naglašavajući da je Coca-Cola jedan od najvećih stranih investititora u Kantonu Sarajevo.

Kapacitet izvorske vode na koju je dodijeljena koncesija je 12 litara u sekundi, što na godišnjem nivou nudi mogućnost crpljenja 378.683,42 metara kubnih vode. Voda će se koristiti u proizvodnji bezalkoholnih pića kao i osvježavajućih napitaka i pitke vode obogaćene mineralima, te za tehnološke potrebe preduzeća.