Privreda
200

CEO konferencija sada u pet gradova BiH

Klix.ba
Potaknuti ostvarenim rezultatima u prethodnom periodu, Ekonomski fakultet Univerziteta u Sarajevu u 2014. godini nastavlja sa održavanjem CEO konferencije.

Prvi put CEO konferencija će biti održana u pet gradova BIH: Tuzli, Mostaru, Banjoj Luci, Zenici i Sarajevu i to u saradnji sa Ekonomskim fakultetom Univerziteta u Banjoj Luci, Ekonomskim fakultetom Sveučilišta u Mostaru, Ekonomskim fakultetom Univerziteta “Džemal Bijedić” u Mostaru, Ekonomskim fakultetom Univerziteta u Tuzli, Ekonomskim fakultetom Univerziteta u Zenici.

Na prve dvije CEO konferencije, koje su održane na Ekonomskom fakultetu u Sarajevu, učestvovalo je više od 500 mladih osoba iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Hrvatske i Crne Gore, te eminentni govornici i predstavnici nekih od najuspješnijih kompanija koje posluju u našoj državi i regiji.

Zbog velikog interesovanja mladih iz cijele države, pa i regije, CEO konferencija se, pored Sarajeva, organizuje i u navedena 4 grada. Cilj širenja Konferencije je pružiti mladim iz cijele BiH veću mogućnost pristupa znanjima i iskustvima uspješnih pojedinaca.

CEO Warm-up konferencije će u svakom od gradova okupiti oko 100 mladih koji žele proširiti svoja znanja i razmijeniti iskustva sa drugima. Nakon organizovanih jednodnevnih konferencija u Mostaru, Tuzli, Banja Luci i Zenici, CEO konferencija se održava u Sarajevu. Ova konferencija trajat će dva dana, te pored konferencijskog dijela ponudit će učesnicima i dodatne aktivnosti poput: Wanted – Million Dollar Employee, Kafa sa…, Pioneers festival, Start-up Expo, Radionice i Panel diskusija.

Armin Talić, rukovodilac Centra za preduzetništvo i upravljanje znanjem, ističe da je cilj CEO konferencije razbijanje mitova o uspjehu u BiH.

"Na ovom mjestu kreiramo komunikaciju mladih i vrlo uspješnih ljudi koji žele da podijele svoja iskustva, ponude savjete i odgovore na pitanja karijere i života i to iz prve ruke. Ovdje postoji ogroman gap koji smanjujemo kroz interakciju, otvoren i manje formalan pristup i stvaramo mjesto za komunikaciju koja ranije nije bila moguća", rekao je Talić.

Prva CEO Warm-up konferencija će biti održana u Zenici, 26. aprila tekuće godine. Nakon toga, slijede CEO Warm-upi u Tuzli, Mostaru i Banja Luci. Finalna CEO konferencija će biti održana 31. maja i 1. juna u Sarajevu, gdje se očekuje više od 500 učesnika.

Prijave za učešće su otvorene, a zatvaraju se sedam dana prije početka konferencije.

Sve dodatne informacije, kao i aplikacioni formular, možete pronaći na zvaničnoj web stranici www.ceokonferencija.ba

CEO