Privreda
1

Čavara i Schieder u Ljubuškom otvorili Poduzetnički inkubator

SRNA
(Foto: FENA)
Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara i šef Sekcije operacija za ekonomski razvoj, prirodne resurse i infrastrukturu u Delegaciji EU u BiH Martin Schieder simboličnim otkrivanjem ploče, danas su otvorili Poduzetnički inkubator u Ljubuškom.

Čavara je čestitao svima koji su, uprkos teškom stanju u privredi učestvovali u uspješnoj realizaciji ovog projekta, saopšteno je iz kabineta predsjednika FBiH.

On je istakao da funkcioneri imaju obavezu pridonijeti brzoj realizaciji projekata kao što je Poduzetnički inkubator i zahvalio Evropskoj uniji za unapređenje privrede i poboljšanje ekonomskog stanja u FBiH i BiH.

Čavara je istakao da će ustrajati na svim projektima, poput ovog, koji se tiču reformske agende i doprinose puno boljem životu na prostoru cijele BiH.

On je dodao da je otvaranje Poduzetničkog inkubatora primjer dobre saradnje svih razina vlasti s institucijama EU.

Poduzetnički inkubator je izgrađen u sklopu projekta "Home grown business" kojeg finansira EU i predstavlja prvu investiciju u Poslovnu zonu Zvirići, što će pridonijeti privlačenju drugih investitora, te povećanju zapošljavanja u Zapadnohercegovačkom kantonu.