Privreda
26

Bh. proizvodi na sajmu hrane i ugostiteljstva u Dubaiju

FENA
(Foto: EPA)
Ambasador Bosne i Hercegovine u Ujedinjenim Arapskim Emiratima Aleksandar Dragičević posjetio je bosanskohercegovačke izlagače na najvećem svjetskom sajmu hrane i ugostiteljstva "Gulfood", koji se od 8. do 12. februara održava u Dubaiju.

Izlagači iz Bosne i Hercegovine, koji na sajmu u Dubaiju učestvuju prvi put, predstavljeni su putem kompanije Balkan Traiding sa sjedištem u Dubaiju.

Na bosanskohercegovačkom štandu, koji se nalazi u izložbenom paviljonu Za'abeel, široku paletu kvalitetnih proizvoda i brendova predstavljaju kompanije Ovako, AS grupa, Sava Semberija, Klas, Voćar, Hepok i Heljda - Eko.

Ambasador Dragičević je tokom razgovora sa izlagačima iz BiH informiran da je bh. izložbeni prostor posjetio veliki broj privrednika i da je izraženo veliko interesovanje za proizvode naših kompanija.

Dragičević je ocijenio da učešće na ovom uglednom privrednom događaju i uspješna promocija prehrambenih proizvoda i usluga predstavljaju ulazak na značajno tržište koje može da bude stalni partner bh. kompanijama, sa realnim šansama za investiranje u oblast poljoprivrede i proizvodnje hrane u BiH, kao i uspostavljanje poslovnog partnerstva sa privrednim subjektima iz UAE i šireg regiona.

Ambasador Dragičević je posebno naglasio da će bh. privrednici imati punu podršku Ambasade Bosne i Hercegovine u ostvarivanju kontakata i poslovnih sastanaka sa zainteresiranim kompanijama iz Ujedinjenih Arapskih Emirata i Bahreina, te je predložio neke konkretne korake u tom pravcu.

Svjetski sajam hrane i ugostiteljstva "Gulfood" svake godine okuplja najpoznatije izlagače iz cijelog svijeta, s ciljem predstavljanja proizvoda i usluga i sklapanja ugovora o prodaji prehrambenih proizvoda i pružanja usluga na tržištu UAE, Bliskog i Srednjeg istoka te Sjeverne Afrike, saopćeno je iz Ureda za odnose sa javnošću MVP-a BiH.