Privreda
85

BBI banka i Centennial fond za razvoj ženskog poduzetništva u BiH

Klix.ba
Amer Bukvić, direktor Bosna Bank International (BBI) i Abdul Aziz Al-Mutairi, generalni direktor Centennial fonda iz Saudijske Arabije potpisali su Sporazum o provođenju jednog od najsavremenijih edukacijskih programa za poduzetništvo u BiH.

Sporazum, koji je direktor BBI banke potpisao za vrijeme nedavnog boravka u glavnom gradu Saudijske Arabije gdje mu je dodijeljeno priznanje za najboljeg poduzetnika i lidera u 2014. godini, realizirat će se početkom iduće godine.

Inače, Centennial fond koji je prije deset godina osnovan pod pokroviteljstvom princa Abdulaziza bin Abdullaha, zamjenika ministra vanjskih poslova i sina kralja Saudijske Arabije, ima za cilj da unaprijedi i osnaži jačanje kulture poduzetništva u cijelome svijetu.

Zahvaljujući uspješnim bh. poduzetnicima i liderima rukovodstvo Centennial fonda odlučilo je da svoje programe implementira i u našoj zemlji. Memorandumom koji je potpisala BBI banka dogovorena je realizacija tri edukacijska programa: Kako postati uspješan poduzetnik, Kako planirati i realizirati uspješan projekat, te specijalni Program edukacije i pomoći ženskom poduzetništvu u BiH.

"Uspostavljanje saradnje sa Centennial fondom iz Saudijske Arabije veliki je korak za razvoj poduzetništva u našoj zemlji. Seminari iz oblasti poduzetništva prema programima i standardima Centennial fonda provodit će se u okviru BBI Akademije i na određenim univerzitetima u BiH. S ponosom ističemo da u programu za razvoj poduzetništva posebno mjesto ima razvoj ženskog poduzetništva. Inače, osnovna namjera Centennial fonda je da pomognu mladim poduzetnicima i start-up kompanijama da postignu finansijsku neovisnost i izrastu u uspješne poduzetnike. Centennial fond, sporazumom sa BBI bankom, otvara vrata mladim ljudima - ženama i muškarcima da nauče kako da uspješno realiziraju svoje ideje", izjavio je nakon potpisivanja Bukvić.