Privreda
103

24 VIP Logistics Services postaje Express One

Tržišni lider u oblasti logistike, 24 VIP Logistics Services, saopštio je da će promijeniti svoj naziv u "Express One". Svečanosti je prisustvovalo oko 150 gostiju iz zemlje i inostranstva.

"Sa tržišnim udjelom od 21%, mi smo tržišni lider u oblasti ekspresne dostave, t.j. dostave paketa širom Bosne i Hercegovine u roku od 24 sata", istakao je u svom obraćanju gospodin Robert Kovačić, direktor društva Express One. "Novim nazivom Express One želimo ojačati našu poziciju tržišnog lidera i postati preferirani logistički partner postojećim i potencijalnim klijentima iz zemlje i inostranstva."

Promjena naziva društva svečano je obilježena na proslavi za klijente održanoj 17.10.2016., kojoj je prisustvovalo oko 150 osoba, između ostalog i predstavnici Österreichische Post AG - osnivača društva Express One. Ispred osnivača, svečanosti su prisustvovali dipl. ing. Peter Umundum, član uprave za oblast paketi i logistika, i dr. Carsten Wallman, direktor za međunarodne supsidijare u oblasti paketa Srednja i Istočna Evropa i Turska.

"Izuzetno nam je drago što smo za samo osam godina nakon dolaska na bosansko-hercegovačko tržište postigli ovako snažnu poziciju. Srdačno zahvaljujemo klijentima na ukazanom povjerenju“, naglasio je Peter Umundum.

"Broj 1 u ekspresnoj dostavi" – ovako glasi novi slogan društva koje na bosansko-hercegovačkim tržištu pruža jedinstvena logistička rješenja domaćim i međunarodnim klijentima.

Express One danas ima 110 zaposlenih i broji 600 klijenata čiji je centralni logistički partner. Društvo raspolaže voznim parkom sa preko 80 dostavnih vozila, kao i vlastitim logističkim centrima u Sarajevu, Mostaru, Tuzli, Doboju, Banja Luci i Bihaću.