biznis
0

Primjenom standarda ISO 27001 organizacije štite svoje podatke

FENA
Primjenom standarda ISO 27001 organizacije štite svoje informacije od različitih prijetnji da bi se osigurao poslovni kontinuitet, minimum poslovnih gubitaka i maksimum prihoda od investicija - istaknuto je danas na seminaru u Sarajevu.

Međunarodni seminar o temi "Implementacija sistema menadžmenta sigurnosti informacija (ISO/IEC 27001) u poslovne i IT sisteme” organizovala je konsultantska kuća Mobes Quality. Glavni predavač je Bill Maxwell iz BSI London, a konsultant je Zdravko Glušica iz Mobes Qualitya.

Informacije su temelj moderne organizacije. Njihova dostupnost, integritet i povjerljivost su od fundamentalnog značaja za dugoročni opstanak organizacije. Ako organizacija nema jasan i sistematski pristup zaštite, bit će ranjiva na čitav niz prijetnji kojima je izložena. One pogađaju, bankarske, finansijske, državne institucije i različite organizacije u svim sektorima ekonomije.

“Samo će jasan i sistemski pristup ostvariti onaj nivo sigurnosti podataka koji organizacija želi” istaknuto je.

Na seminaru učestvuje 40 polaznika, menadžeri u IT sistemu, stručnjaci i menadžeri za sigurnost informacija, menadžeri sistema kvaliteta i ekologije, projektni i menadžeri upravljanja promjenama i dr.