Britanska ambasada
0

Prijem za članove Britanskog poslovnog kluba

FENA
Britanski ambasador u BiH Michael Tatham organizirao je večeras, u svojoj Rezidenciji, prijem za članove Britanskog poslovnog kluba, saopćeno je iz Britanske ambasade.

Britanski poslovni klub, ranije poznat kao Anglo-bosanski poslovni forum,osnovao je 1998. godine Tim za trgovinu i investicije Britanske ambasade kao neformalno udruženje britanskih kompanija koje rade u BiH, da bi zadovoljili njihovu potrebu za izgradnju zajedničke platforme. Klub je neprofitna organizacija, a broji 123 člana.

Članovi kluba sastaju se najmanje dva puta godišnje da bi proširili poslovne mreže i razgovarali o aktuelnim pitanjima u oblasti trgovine i investicija.

Uloga Britanskog poslovnog kluba je da djeluje kao krovna organizacija koja svojim članovima omogućava da unaprijede njihove međunarodne trgovinske i poslovne odnose sa Velikom Britanijom.

"Uime članova Kluba, Tim za trgovinu i investicije Britanske ambasade objavljuje elektronski magazin koji se potom distribuira na 400 e-mail adresa u BiH, Velikoj Britaniji i drugim zemljama regiona", saopćeno je.

Menadžerica Tima za trgovinu i investicije Britanske ambasade u Sarajevu Alma Kadunić s puno pohvala govori o radu Britanskog poslovnog kluba.

"Klub pruža odličnu platformu za izgradnju partnerskih odnosa sa članovima koji su najčešće vodeće kompanije u svojim sektorima. Kompanije nam se obraćaju u potrazi za savjetom i podrškom kad istražuju nove poslovne mogućnosti, a mi se na njih oslanjamo kad nam trebaju pouzdane informacije o tržištu. Ponosni smo na ovo partnerstvo i želimo ga i dalje unaprijeđivati narednih godina", kazala je Kadunić.