biznis
0

"Prevent Goražde" pomaže rekonstrukciju dijela Kantonalne bolnice

FENA
Foto: Nedim Grabovica/Arhiv/Klix.ba
Foto: Nedim Grabovica/Arhiv/Klix.ba
Firma "Prevent Goražde" uključila se u akciju rekonstrukcije Kantonalne bolnice Goražde.

Zahvaljujući "Preventu" ovih dana privodI se kraju rekonstrukcija internog odjeljenja.

"Ovo će pacijentima i uposlenima značiti puno i u njihovo ime želim zahvaliti "Preventu". Pacijenti će ove zime imati mnogo ugodniji boravak ovdje jer u zimskom periodu pacijenti su se morali pokrivati dekama i po glavi, toliko je već bila dotrajala stolarija koja je postavljena davne 1972. godine", kazala je glavna sestra Kantonalne bolnice Halima Sijerčić-Hadžić koja je i pokrenula inicijativu za rekonstrukciju ove ustanove.

Radove je obišao i direktor "Preventa Goražde" Haris Rahman ističući da su ovakvi projekti jedna od misija ove kompanije.

Ovakve projekte nastojimo da podržimo i da time dokažemo da "Prevent" i svi naši privrednici mogu, kad se udruže, napraviti pravu stvar. Ovo je još jedan u nizu društveno odgovornih projekata koja ova kompanija realizuje u Goraždu. Ulažući u objekte od društvenog značaja "Prevent" želi građanima Goražda osigurati bolje uvjete za život i na taj način razvijati lokalnu zajednicu. U sklopu ovog projekta "Prevent" vrši rekonstrukciju kompletnog internog odjeljenja gdje će se izvršiti zamjena stolarije i svi ostali prateći radovi", istakao je Rahman.

Inicijativu glavne sestra bolnice do sada su podržala i druga goraždanska preduzeća - "Bekto Precisa", "Hella Bekto Industries", "Emka Bosnia", "Ginex", "Goraždeputevi", hotel "Behar" i "Okac", a predstoji i obnova polikliničkih ambulanti za koje se također očekuje podrška goraždanskih privrednika.