Sarajevo
0

Premijera videospota Enjoy Business in BiH

FENA
U okviru Crans Montana Foruma (CMF) u Sarajevu danas je Agencija za promociju stranih investicija (FIPA) upriličila premijeru novog promotivnog videospota Enjoy business in BiH.

Nakon uspješne promotivne kampanje koja je vođena sa spotovima Enjoy life in BiH o prirodnim ljepotama i turističkim potencijalima odlučeno je da se napravi spot koji će prezentirati potencijale i mogućnosti za biznis u BiH.

"Ekipa Refresha je obišla više od sto kompanija u BiH i napravila film Enjoy business in BiH a također će proizvesti određeni broj spotova koji će se prikazivati na televizijskim stanicama u zemlji i inostranstvu", kazao je direktor FIPE Haris Bašić.

U okviru CMF-a održana je plenarna sesija o pravcima regionalne saradnje i sesija posvećena financijskom okruženju i uticaju na razvojne procese u regiji a time i BiH. Među ostalima ministar financija FBiH Vjekoslav Bevanda govorio je o upravljanju javnim financijama podsjetivši na ono što se uradilo u fiskalnoj reformi, bankarskom sistemu i tržištu kapitala.

Bevanda je ukazao na potrebu da se tržište učini transparentnim i privlačnim za ulaganje, da se mjere poticaja usmjere ka poduzetništvu, uradi revizija svih sektora korisnika subvencija i dalje vrši rasterećenje gospodarstva.

Posebna sesija posvećena je razvoju i osiguranju investicija, odnosno stvaranju ambijenta za privlačenje stranih investicija.

CMF nastavlja rad sutra kada će u fokusu biti različiti aspekti razvoja energetskog sektora, telekomunikacija, transportne infrastrukture i razvoj turističke industrije.