Mostar
0

Premijer Branković posjetio tvornicu "Metalia"

FENA
Izaslanstvo Vlade Federacije BiH na čelu s premijerom Nedžadom Brankovićem posjetilo je danas tvornicu za proizvodnju PVC i aluminijskih otvora, te proizvodnju sobnih vrata "Metalia" u Salakvcu kod Mostara.

Tom prigodom premijer Branković se susreo s direktorom Metalie Nerminom Čolićem s kojim je obišao proizvodni pogon i razgovarao o proizvodnji, planovima za budućnost, te problemima s kojima se spomenuta tvornica susreće u realizaciji izvoznih poslova.

U izjavi za Fenu premijer Branković je kazao kako su za Vladu F BiH značajne sve kompanije koje su pokazale svoje sposobnosti na zahtjevnim izvoznim tržištima te kako je namjera Vlade FBiH što kvalitetnije popraviti ambijent za izvoz orijentiranim firmama.

Po njegovim riječima, Vlada F BiH je dosta uradila kada je riječ o popravljanju ambijenta za izvoz kroz izmjenu Zakona o porezu na dobit.

Premijer Branković je istaknuo kako se trenutno kreira ukupna kreditna politika Razvojne banke i politika određenih financijskih servisa kada je riječ o osiguranju i jamstvu kako bi se popravile mogućnosti i šanse izvoznicima kroz pripremu kvalitetnijih kredita za razvojne programe i kvalitetnijih kredita za pripremu proizvodnje za izvoz.

U izjavi za Fenu direktor Metalie Nermin Čolić je izrazio zadovoljstvo zbog dolaska premijera Brankovića kojem je, kako je kazao, kroz razgovor iznio planove u proizvodnji Metalie te probleme s kojima se susreće u radu.

Čolić je kazao da Metalia svoje proizvode izvozi na područje Europe i to u Norvešku, Italiju, Austriju, Grčku i Irsku te da trenutačno upošljava 70 djelatnika.