Prepoznat značaj u turizmu
0

Preko 55.000 putnika koristilo usluge Aerodroma Mostar

FENA
U Međunarodnom aerodromu Mostar zahvaljujući i izuzetnom zalaganju uposlenih, prošlogodišnji promet od oko 37.000 putnika, ove godine je premašen i u proteklih 8 mjeseci iznosi preko 55.000 putnika.

Aerodrom Mostar jedan je od partnera u Projektu Adriatic IPA CBC – AIR.NET. Projekt je sufinansiran od strane EU i ima za cilj povezivanje i uspostavu trajne mreže među jadranskim regionalnim aerodromima za razvoj novih usluga zračnog saobraćaja orijentisanog na podršku privrednih odnosa i turistički napredak.

U tom smislu je prepoznat potencijal mostarskog aerodroma za razvoj religijskog turizma i turizma uopće, a samim tim i njen značaj u zračnom saobraćaju i privrednom razvoju regije.

Porast prometa putnika s druge strane zahtijeva neodložna ulaganja za izgradnju novih i uređenje postojećih kapaciteta. Aerodromska zgrada (terminali, prijem putnika i prtljage, i dr.) zahtijeva značajna ulaganja kako bi se moglo odgovoriti na povećanje saobraćaja putnika, saopćili su iz Međunarodnog aerodroma Mostar.