biznis
0

Preko 130 firmi na Sajmu šljive u Gradačcu

Klix.ba
Ovogodišnji, jubilarni 30. međunarodni sajam poljoprivrede i prehrambene industrije, Sajam šljive, biće održan u Gradačcu, od 27. do 30. avgusta.

Za učešće na Sajmu već se prijavilo oko 130 firmi, izjavio je za agenciju Onasa Husein Topčagić, direktor Gradačačkog sajma. Prema njegovim riječima, ovogodišnji sajam će se održati na većoj površini i to oko 5.000 kvadratnih metara zatvorenog i oko 8.000 metara kvadratnih otvorenog izložbenog prostora.

"Oko 30 posto prijavljenih firmi dolazi iz inostranstva i to iz Srbije i Crne Gore, Slovenije, Češke Republike, Austrije, Njemačke i Engleske. I ove godine su, u

toku održavanja sajma, predviđeni brojni prateći sadržaji, a između ostalog, već prvog dana, biće održan Susret privredni- ka sa predsjedavajućim Vijeća ministara BiH, premijerima Federacije BiH i Republike Srpske te članovima njihovih vlada, a predstavit će se i Agencija za pro- mociju stranih investicija", rekao je Topčagić.

U toku trajanja Sajma predviđena je i dod-

jela priznanja povodom 30-godišnjice održavanja Sajma šljive, kao i nagrade za kvalitet proizvoda. Svoj dolazak na gradačački sajam potvrdili su i Visoki predstavnik za BiH Paddy Ashdown, te članovi Predsjedništva BiH Dragan Čović i Sulejman Tihić.

Sve o sajmu možete pročitati na oficijelnoj web stranici www.gradacackisajam.com.ba