Novi proizvodi BBI banke
0

FOTO / Predstavljene tri nove BBI kartice - Kupovna, Prepaid i Gift

Piše: N. J.
Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba
Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba
Bosna Bank International predstavila je danas u Sarajevu tri nove, jedinstvene kartice - BBI Kupovnu karticu za plaćanje na rate, BBI Prepaid karticu i BBI Gift karticu za darivanje, koje će građanima osigurati niz pogodnosti, a bit će puštene u promet već sutra.
Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba
Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba
Kupovnom karticom korisnici će, uz slogan "Bilo gdje, uvijek na rate", moći kupovati na rate bez obzira na iznos i prodajno mjesto, kako u zemlji, tako i u inozemstvu.

Direktor Sektora za poslovanje sa stanovništvom BBI banke Muhamed Prlja istakao je kako je klijentima koji posjeduju BBI Kupovnu kartice omogućeno plaćanje na rate do 36 mjeseci, a posebne pogodnosti u vidu 90 posto popusta na profitnu maržu imat će i klijenti čije uplate na karticu budu veće od njihovih dospjelih obaveza.

Sigurnija kupovina na internetu

Procedura za dobijanje kartice je pojednostavljena, a jednom kada je dobijete možete je koristiti za neograničen broj kupovina u okviru odobrenog limita. Kako bi udovoljili potrebama građana za plaćanje putem interneta, džeparac studentu, plaćanja na putovanjima i druge posebne potrebe, BBI banka je razvila Prepaid karticu.

"Uz nju je kupovina na internetu sigurnija, jer ova kartica nije vezana ni za jedan depozitni račun. Roditelji posredstvom ove kartice mogu kontrolirati troškove djece te je odlična za studente koji se školuju van mjesta stanovanja roditelja, u zemlji i inozemstvu. Ona je blokirana, tako da se ne može koristiti u kockarnicama, za kupovinu alkohola i pornografskih sadržaja. Klijent, dakle, sam puni ovu karticu bez dodatnih troškova i prema vlastitim mogućnostima i potrebama, a to može učiniti u banci ili putem elektronskog bankarstva eBBI. Pogodna je i za putovanja, jer ne morate nositi gotovinu", pojasnio je izvršni direktor BBI banke Emir Čehajić.

Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba
Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba

Gift kartica je idealan poklon za praznike, vjenčanja, rođendane, mature, godišnjice i u situacijama kada dragim osobama želite nešto pokloniti, ali niste sigurni da ćete napraviti pravi izbor.

Stalni rast broja klijenata

Direktor BBI banke je u svom obraćanju istakao uspješno poslovanje banke u prošloj godini i rast aktive od skoro 27 posto, naglasivši da je BBI banka jedna od najbrže rastućih banaka u našoj zemlji.

"Prvi pokazatelji poslovanja potvrdili su rast depozita pravnih osoba od 12 posto, a stanovništva od čak 39 posto. Stalni rast štednje je potvrda povjerenja koje građani imaju u instituciju BBI banke. Mi depozite klijenata ulažemo u halal i zdrav biznis, uvažavajući islamsko načelo zabrane finansiranja nedozvoljenih aktivnosti, a imamo stabilne i jake dioničare. To su samo neki od razloga zašto nam sve više građana povjerava svoju štednju. Također, naše uspješno i stabilno poslovanje su prepoznale i renomirane svjetske institucije s kojima imamo višegodišnju saradnju, a uz to imamo i svakodnevan porast broja klijenata, što govori da BBI banka postaje jedna od najrespektabilnijih finansijskih institucija u BiH", naveo je direktor Bukvić, dodavši kako su i finansiranja BBI banke u prošloj godini uvećana za 32 posto u odnosu na 2011. godinu.

Bukvić je napomenuo kako BBI uskoro planira otvoriti i 21. poslovnicu u našoj zemlji, kao i da u narednom periodu planira otvoriti još nekoliko poslovnica u RS-u.