biznis
0

Predstavljanje bh. turizma u Dusseldorfu

FENA
Dusseldorf
Dusseldorf
Turističko udruženje u BiH od 2. do 4. septembra u Dusseldorfu će predstaviti turističku ponudu Bosne i Hecegovine na 9. međunarodnom sajmu izletništva, planinarenja i aktivnog odmora "Tour Natur".

Bosna i Hercegovina prvi put nastupa na sajmu "Tour Natur" i to je jedinstvena prilika da se njemačkim građanima predstave turistički potencijali BiH, bogato prirodno naslijeđe te izuzetno atraktivne destinacije za eko turizam, aktivni turizam, kao planinarenje i kamping, kaže se u saopćenju Turističkog udruženja u BiH.

"Tour Natur" je najveći svjetski sajam planinarenja na kome se predstavljaju najnoviji trendovi u opremi, kao i širok izbor turističkih destinacija koje nude ovu vrstu turizma.

Prema podacima organizatora, oko deset miliona Nijemaca stalno se bavi izletništvom, a četrdeset miliona povremeno.

Na sajmu je 2010. godine učestvovalo 275 izlagača i predstavljeno je oko 5. 000 destinacija za planinarenje, a sa ponudom novih destinacija i opreme je upoznato više od 40.000 posjetitelja.

Na nastupu u okviru zajedničkog štanda zemalja zapadnog Balkana, čiji je pokrovitelj Njemačko društvo za međunarodnu saradnju - GIZ, također će biti promovirana i kamping brošura „Camping-Schatze des Balkans – Bosna i Hercegovina, Srbija, Crna Gora, Albanija, Makedonija“.