Lekcija uposlenicima
0

Predsjednik Toyote poručio: "Moramo početi iznova"

Sarajevo-x.com
Akio Toyoda (Foto: AP)
Akio Toyoda (Foto: AP)
Predsjednik korporacije Toyota Akio Toyoda rekao je svojim uposlenicima danas da kompanija mora početi iznova kako bi vratila povjerenje u kvalitet koji je Toyotu i lansirao u najvećeg svjetskog proizvođača automobila.

"Moramo učiniti da 24. februar, dan razmatranja pred američkim kongresom, bude dan novog početka Toyote", rekao je Toyoda, aludirajući na svoj nastup u Washingtonu prije nego što su s tržišta u SAD-a povučena Toyotina vozila zbog problema s kočnicama i nekontroliranim ubrzanjem, prenosi CNN.

"Trebamo odbaciti prošlost i pregledati vrijednost našeg postojanja još jednom", rekao je on pred 2.000 uposlenika, dok je njih 7.000 govor gledalo putem videa.

"Želim podsjetiti, ne samo riječima, već i djelima, šta su naše dužnosti. Moramo naprijed korak po korak. Moramo se ujediniti i dati najbolje što možemo“, dodao je on.

Toyoda je bio otvoreno kritiziran budući da se dvije sedmice u januaru nije pojavljivao u javnosti, uprkos krizi koja je pogodila Toyotu. Lekcija iz morala uposlenicima uslijedila je nakon njegovog puta u Washington i posjete Pekingu gdje se izvinio kupcima.

"Problemi s kvalitetom s kojima smo suočeni još nisu riješeni i u vezi s tim nas čeka mnogo posla“, poručio je Toyoda.