Sajam u Općini Novi Grad
0

Predato više 1.700 prijava za posao

Sarajevo-x.com
U organizaciji Općine Novi Grad danas je u dvorani Ramiz Salčin na Mojmilu održan Prvi sajam zapošljavanja Općine Novi Grad. Poslodavci su ponudili 400 radnih mjesta, a tokom dana podnijeto je više od hiljadu i sedamsto prijava za posao.

"Ova aktivnost je rezultat utvrđenih mjera u našim lokalnim strategijama sa preporukom za partnersko djelovanje, imajući u vidu težinu problema i različita ovlaštenja. Samo upornim i zajedničkim radom, direktno ili indirektno odgovornih institucija i aktera u vezi sa tržištem možemo postići značajne rezultate", istakao je Damir Hadžić, načelnik Općine Novi Grad. Kako je Hadžić naglasio, bilo koji sklopljen posao ili konkretno uposlenje biće dovoljna nagrada za uloženi trud u organizaciji ovog događaja.

Općina Novi Grad Sarajevo kao jedna od najmnogoljudnijih općina, ovim projektom je željela direktno pružiti podršku povećanju broja zaposlenih i poboljšanju ekonomske situacije na lokalnom nivou.

"Sajam zapošljavanja je prilika za uspostavljanje neposrednog kontakta nezaposlenih osoba i poslodavaca, gdje nezaposlene osobe na jednom mjestu mogu predati svoje biografije i popuniti prijave, tj. aplicirati za upražnjena radna mjesta za koja imaju interesovanje", rekla je Hazima Pecirep rukovodilac službe lokalnog integrisanog razvoja Općine Novi Grad Sarajevo obrazlažući da je sajam uspio i da će Općina nastaviti sa ovom aktivnosti i u narednom periodu.