JP Autoceste FBiH
0

Potpisana dva ugovora ukupne vrijednosti 6.862.883 KM

FENA
U sarajevskom uredu JP Autoceste FBiH danas su potpisana dva ugovora za izradu projektne dokumentacije, tačnije Izradu glavnog projekta autoceste na koridoru 5-C, dionica Konjic - Tarčin, Lot 2 i Izradu projektne dokumentacije za Industrijsku petlju Kakanj ukupne vrijednosti 6.862.883,39 KM.

Po okončanju tenderskog postupka bit će upriličeno i potpisivanje ugovora za Izradu glavnog projekta autoceste na koridoru 5-C, dionica Konjic - Tarčin, Lot 1.

Prvi ugovor je potpisan s konzorcijem koji čine IPSA Sarajevo, u svojstvu lidera, IGH Zagreb i TZI Sarajevo za Izradu glavnog projekta autoceste na koridoru 5-C, dionica Konjic - Tarčin, Lot 2. Ukupna vrijednost ugovora je 6.862.347,53 KM, a rok za završetak ugovora je 20 mjeseci.

Drugi ugovor JP Autoceste FBiH potpisali su s firmom TZI Inžinjering Sarajevo za izradu projektne dokumentacije za Industrijsku petlju Kakanj. Ukupna vrijednost ugovora je 53.586 KM, a rok završetka je 180 dana.

Tim ugovorom je predviđena izrada idejnog rješenja i idejnog projekta Industrijske petlje Kakanj i prateće infrastrukture uključujući i separate za dobivanje urbanističke saglasnosti.

JP Autoceste FBiH je 14. januara donijelo odluku o dodjeli ugovora za Izradu glavnog projekta autoceste na koridoru 5-C, dionica Konjic - Tarčin, Lot 1 konzorciju koji čine Divel Sarajevo, u svojstvu lidera i Integra Mostar,ukupne vrijednosti od 6.141.594,20 KM.

Ugovor će biti potpisan po okončanju tenderskog postupka, odnosno, nakon isteka zakonski utvrđenog roka za dostavljanje prigovora na odluku, saopćeno je iz JP Autoceste FBiH.