Mostar
0

Potpisan ugovor o obnovi Partizanskog spomen groblja

FENA
U Gradskoj upravi Mostara danas je potpisan ugovor između Grada Mostara i tvrtke DZG "Građevinar Fajić" o obnovi Partizanskog spomen obilježja u Mostaru.

Investitor je Grad Mostar, a vrijednost radova je 415.000 KM. Rok za izvođenje radova je 120 dana od uvođenja izvođača u posao.

Izražavajući zadovoljstvo današnjim činom, gradonačelnik Bešlić je kazao da to predstavlja prvu fazu obnove Partizanskog spomen groblja, a u to je uključeno postavljanje ukrasnih orgada, obnova tzv. zdenca života, kao i izgradnja objekta u kojem će biti suvenirnica te prostorija za video nadzor.

"Današnji čin predstavlja veliki pomak u očuvanju kulturno-spomeničke baštine u Mostaru", kazao je Bešlić, najavljujući i skoro angažiranje zaštitarske službe koja će čuvati Partizansko spomen groblje od vandala koji su u proteklom razdoblju više puta taj spomenik oštetili.

Predsjednik Odbora za obnovu spomen obilježja Radmilo Braca Andrić izrazio je zadovoljstvo što se napokon krenulo sa obnovom Partizanskog spomen groblja, citirajući jednog stranog diplomatu koji je prilikom posjeta tom spomeniku kazao: "Po ovome se spomeniku može ocjeniti kultura jedne zemlje".

Bešlić je dodao da se dosta dugo radi na projektu obnove Partizanskog spomen obilježja iz razloga što nije samo Mostar nadležan za njegovo očuvanje, već i Federacija BiH, pa se time stvara veći broj administartivnih procedura koje usporavaju realizaciju tog projekta.

Gradonačelnik Bešlić potpisao je danas i ugovor o ugradnji hidrauličnih prepreka na tri mjesta u Starom gradu.

Izvođač radova je poduzeće "Blindo Co" d.o.o. Mostar. Vrijednost ugovora je 49 906 KM, a rok za izvođenje radova je 30 dana od uvođenja izvođača u posao.