biznis
0

Potpisan ugovor između IFC-a o SEE Business Solutionsa

FENA
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Ugovor za provođenje istraživanja o stanju korporativnog upravljanja u Bosni i Hercegovini potpisan je u Sarajevu između International Finance Corporation (IFC) i SEE Business Solutions d.o.o. Sarajevo.

IFC kao članica Svjetske banke aktivno učestvuje u unapređenju korporativnog upravljanja u BiH, te se s tim u vezi, na godišnjem nivou, provode istraživanja o stanju korporativnog upravljanja u domaćim kompanijama.

Kao i prethodne godine, i za ovogodišnje istraživanje partner IFC-a u ovom projektu je nezavisna konsultantska kompanija SEE Business Solutions d.o.o. Sarajevo, koja nudi širok spektar usluga iz oblasti finansijskog i korporativnog konsaltinga.

"Svijest o značaju korporativnog upravljanja i primjena dobrih praksi u našim kompanijama još uvijek nije na visokom nivou, te smo kao i do sada, spremni dati svoj doprinos u poboljšanju o ovoj oblasti. Ovo istraživanje je samo jedan korak na tom putu“, izjavio je direktor SEE Business Solutionsa Ensad Karić.

SEE Business Solutions je partnerska kompanija SEE Investments Solutions d.o.o. - brokerske kuće iz Sarajeva, koja trenutno provodi aktivnosti na realizaciji prve emisije municipalnih obveznica u Federaciji BiH.

"U SEE Investment Solutions smo svjesni značaja korporativnog upravljanja za tržište kapitala. Dobro korporativno upravljanje je nezaobilazan faktor u privlačenju novih, naročito stranih investitora, te bi domaće kompanije, ali i javne ustanove, državni organi i institucije ovom pitanju trebali posvetiti značajnu pažnju“, zaključila je direktorica brokerske kuće Aida Bučo, saopćeno je iz Agencije CMC Sarajevo.