biznis
2

Potpisan Memorandum o saradnji Agencije za rad i zapošljavanje BiH i GOPA-e

FENA
Direktori Agencije za rad i zapošljavanje BiH i GOPA Predstavništva u BiH, Muamer Bandić i Ranko Markuš, danas su u Sarajevu potpisali Memorandum o razumijevanju i saradnji između Agencije i GOPA-e.

Cilj Memoranduma jeste unapređenje rada sa tražiocima posla putem izrade softverskih aplikacija za obradu inostranih zahtjeva za zapošljavanje, izdavanje radnih dozvola za strane državljane, vođenje odgovarajućih evidencija i izrada izvještaja iz oblasti zapošljavanja i radnih dozvola.

U cilju jačanja uloge javnih službi zapošljavanja u BiH predviđeno je organizovanje Foruma službi zapošljavanja kao mjesta razmjene ideja i informacija s ciljem unapređenja rada zavoda i službi zapošljavanja. Također, Memorandum podrazumijeva i nastavak saradnje na implementaciji Projekta zapošljavanja mladih (YEP).

Tokom potpisivanja Memoranduma, direktor Bandić je istakao da dogovoreni nastavak saradnje odražava predanost Agencije za rad i zapošljavanje BiH kontinuiranom jačanju svih javnih službi zapošljavanja u cilju podizanja kvalitete usluga koje se svakodnevno pružaju nezaposlenim osobama, saopćeno je iz Agencije za rad i zapošljavanje BiH.