biznis
0

Poslovni susreti na sajmu ZEPS 2008.

FENA
Biznis servis centar Vlade Zeničko-dobojskog kantona, Obrtno-poduzetnička zbornica Slovenije, Privredna komora Srbije i Agencija za mala i srednja preduzeća mađarske regije Zala danas su u okviru pratećih manifestacija 15. generalnog bh. sajma ZEPS 2008. organizovali međunarodne poslovne susrete privrednika iz Slovenije, Mađarske, Irana, Srbije i BiH.

U radu skupa, koji je privrednicima bio prilika da u direktnim poslovnim kontaktima uspostave privrednu saradnju, učestvovalo je oko 90 predstavnika preduzeća i obrtnika iz drvoprerađivačkog, metalskog i građevinskog sektora. Skupu su prisustvovali i predstavnici većeg broja privrednih komora, organizacija za promociju biznisa, udruženja privrednika i drugih gostiju.

Prema prezentiranim podacima, Zeničko-dobojski kanton (ZDK)procentualnu pokrivenost uvoza izvozom sa Slovenijom ima 13,85 posto, sa Srbijom 9 posto i Mađarskom 22 posto.

U plenarnom dijelu eksperti Vanjskotrgovinske komore BiH izlagali su o temi "CE znak-problem plasiranja bosanskohercegovačkih industrijskih proizvoda na tržište Evropske unije i BiH.