Konferencija u Sarajevu
0

Poslodavci o upravljanju ljudskim potencijalima

Sarajevo-x.com
Foto: arhiva
Foto: arhiva
U Sarajevu će se 18. novembra ove godine održati Konferencija o upravljanju ljudskim potencijalima na kojoj će prisustvovati 140 uspješnih poslovnih ljudi, menadžera, vlasnika i direktora vodećih kompanija iz Bosne i Hercegovine i regiona.

Konferencija će se održati u Hotelu „Sarajevo“ sa početkom u 11:00 sati. Organizatori, portal Posao.ba i Projekat zapošljavanja mladih na ovaj način organizira jedinstven susret poslodavaca iz cijele BiH koji ima za cilj unaprijeđenje odnosa na tržištu rada.

Uspješne kompanije poznaju važnost kvalitetnog upravljanja ljudskim potencijalima, posebno u kriznim situacijama čime izbjegavaju ili ublažavaju posljedice krize. Ova uvijek aktuelna tema bit će samo dio sadržaja radionica konferencije.

Pored menadžmenta ljudskih potencijala, stručnjaci iz različitih područja kroz niz predavanja i radionica govorit će o tehnikama produktivne diskusije, učinkovitosti sistema kompenzacija, navikama uspješnih ljudi i drugim aktuelnim temama.

Predavači će predstaviti praktične savjete koji se mogu odmah primijeniti kako bi kompanije razumjele uticaj krize, minimizirale negativne posljedice, te razvile profesionalnu kriznu strategiju za najbezbolnije prebrođavanje krize i pozicioniranje za dugoročni rast i uspjeh.

Sponzori konferencije su Švicarska agencija za razvoj i saradnju (SDC), Austrijska agencija za tehničku saradnju (ADA) i Federalni zavod za zapošljavanje.