Bihać
0

Završna radionica u okviru projekta "Budi uzor 2008.“

FENA
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
U Bihaću je danas upriličena završna radionica u okviru projekta "Budi uzor“. Projekat već treću godinu implementira Općina Bihać sa partnerima kako bi mladim nezaposlenim osobama pomogli da pokrenu vlastiti biznis.

Općina je i ove godina raspisala konkurs za prikupljanje poslovnih ideja mladih starosti do 35 godina za takmičenje “Budi uzor 2008.” Ideja koja se prijavljuje mora se odnositi na poslovnu ideju ili zamišljen koncept u oblasti malog i srednjeg poduzetništva i obrta, posebno tradicionalnih i deficitarnih zanata, turizma i poljoprivrede.

Na danas održanoj radionici prisustvovali su kandidati za ovaj projekat, koji će nakon obuke izraditi poslovne planove i dostaviti ih općinskoj Službi za razvoj, poduzetništvo i obrt do 15. septembra ove godine.

Poslovni planovi moraju biti urađeni u skladu s elementima iz prijave i na osnovu uputstava dobivenih u radionici. Tim za implementaciju projekta će pregledati, bodovati i ocjeniti pristigle poslovne planove u skladu sa kriterijima utvrđenim u Pravilniku takmičenja za izbor najbolje poslovne ideje “Budi uzor 2008.”.

Tri najbolja poslovna plana Općina će nagraditi nepovratnim grantom u iznosu od 11.000 KM za prvoplasiranog, 9.000 za drugoplasiranog i 7.000 za trećenagrađenog.