Od 10. do 17. oktobra
7

Zaposlite se putem virtualnog Sajma zapošljavanja i edukacije

Piše: N. Grabovica
Foto: N. G./Klix.ba
(Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Treći regionalni Virtualni dan karijera i znanja održat će se od 10. do 17. oktobra na internet portalu www.dankarijera.com, gdje će se predstaviti 40 izlagača, među kojima i 30 kompanija iz regije.

Kako je kazano na današnjoj konferenciji za medije, na Sajmu će se predstaviti kompanije sa više od 50 radnih mjesta, te 10 edukativnih ustanova koje predstavljaju programe obrazovanja.

"Virtualni dan karijera i znanja predstavlja novi koncept sajma u virtualnom prostoru koji posjeduje niz prednosti u odnosu na klasične sajmove. Prije svega, otklanja sve teritorijalne barijere te posjetioci mogu iz udobnosti svog doma ili kancelarije posjećivati sajam. Posebno je bitno napomenuti da je važnost ovog događaja za poslodavce i edukativne ustanove, kao i za osobe koje traže posao ili obrazovanje, to da on ujedinjuje regionalno tržište rada i edukacije", kazao je Benjamin Kadić, voditelj projekta.

Sajam po treći put ove godine organizuje portal Posao.ba u saradnji sa portalima za zapošljavanje u Hrvatskoj (MojPosao.net) i Srbiji (Infostud.com). Partneri Sajma za BiH su njemačka organizacija GIZ i projekt PrilikaPlus.

Inače, ovaj regionalni događaj privlači stotine hiljada posjetilaca, kao i veliku pažnju medija. Tako je prošlogodišnji Sajam zabilježio 170.000 posjeta i to ne samo iz zemalja regije, nego i 89 drugih, kazano je na konferenciji za medije.

"Poslodavci i edukativne ustanove će koristiti savremeni izložbeni prostor u 3D formatu te multimedijske prezentacije svojih kompanija i edukativnih programa. Učesnici Sajma ostvaruju direktnu komunikaciju sa potencijalnim kandidatima putem chata. Posjetioci s druge strane imaju priliku prijaviti se za posao u jednoj ili više kompanija učesnica, komunicirati sa poslodavcima, prijaviti se za neki od predstavljenih programa obrazovanja te učestvovati u istraživanjima i nagradnim igrama", naglasio je na kraju Kadić.