Posao
96

U Sarajevu otvoren prvi Centar za poslodavce, kičmu ekonomije i društva

Piše: M. S.
(Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba)
Prvi Centar za poslodavce otvoren je danas u Sarajevu, u saradnji Službe za zapošljavanje Kantona Sarajevo i švicarskih partnera

Centar je nastao kao rezultat komunikacije sa poslodavcima i evaluacije njihovih potreba, a bit će mjesto na kome će se moći dobiti sve servisne informacije o programima službe, načinima aplikacija za programe, selekciji kadra i sličnim informacijama.

Direktor Službe za zapošljavanje Kantona Sarajevo Igor Kamočaji rekao je da Centar predstavlja unapređenje usluga Službe nakon odluke o reformi u dijelu kvaliteta, koja se provodi posljednje dvije i po godine.

"Ovom centralizacijom ćemo pomoći poslodavcima da na brz i efikasan način dobiju sve informacije za koje oni cijene da im u tom momentu trebaju", rekao je Kamočaji.

Zamjenik direktora za saradnju Ambasade Švicarske David Kramer rekao je da već nekoliko godina rade sa Službom i da ovo smatra pričom o uspjehu te da im je drago što vide da se ona nastavlja.

"Poduzetnici su kičma ekonomije i društva", rekao je Kramer i dodao da je ponosan što može biti prisutan na otvaranju ovog centra.

"Ako nema firmi, nema ni posla, ako nema posla, nema prihoda, ako nema prihoda, ne postoji mogućnost da se izgradi život", rekao je on.

Novinarima se obratio i Adnan Kadrić iz kompanije "Restauro", koji smatra da će Centar biti koristan poslodavcima prilikom zapošljavanja, ali i korištenja raznih poticaja.

"Otvaranjem ovog centra ćemo imati bolje pruženu uslugu, bolju komunikaciju i brže ćemo dolaziti do radnika koji su nama potrebni", rekao je Kadrić.