Posao
0

U Općini Stari Grad organizovan Sajam zapošljavanja

Klix.ba
Udruženje "Nove mogućnosti" je danas u Općini Stari Grad za građane ove lokalne zajednice organizovalo Sajam zapošljavanja.

Na današnjem Sajmu zapošljavanja, koji je organizovan u sklopu projekta "Edukacijom do zapošljavanja", učestvovalo je 11 firmi čiji predstavnici su učesnicima predstavili djelokrug rada firmi iz kojih dolaze i mogućnosti zaposlenja u njima.

Posjetioci Sajma danas su imali i priliku da svoje biografije odmah predaju pojedinim firmama.

"Također smo i svim posjetiocima Sajma ostavili mogućnost da svoje biografije predaju Udruženju 'Nove mogućnosti'. Njihove biografije bit će unesene u našu bazu podataka i shodno potrebama tržišta rada proslijeđivat ćemo ih poslodavcima koji budu tražili nove uposlenike“, pojasnili su iz Udruženja "Nove mogućnosti".

Udruženje "Nove mogućnosti" ovim sajmom je ozvaničilo završetak aktivnosti projekta "Edukacijom do zapošljavanja" kojeg su u posljednjem periodu realizovali u Općini Stari Grad. Iz Udruženja su posjetili kako je u sklopu projekta bila provedena anketa među 1.000 nezaposlenih stanovnika Starog Grada, te je za oko 250 njih organizovana edukacija o lakšem traženju posla i samom procesu zaposlenju.

Projekat "Edukacijom do zapošljavanja" realizovan je u okviru projekta "Jačanje lokalne demokratije/demokracije LOD III" kojeg sprovodi Razvojni program Ujedinjenih nacija, a finansira Evropska unija iz sredstava pretpristupne pomoći sa dva miliona eura. Finansijsku i tehničku podršku realizaciji ovog projekta dala je i Općina Stari Grad.