Njemačka
0

Šef pred sudom jer je otpuštao nepušače i zapošljavao pušače

Sarajevo-x.com
Čelnik njemačke kompanije koja se bavi televizijskom prodajom u njemačkom gradu Buesumu našao se pred sudom jer je otpuštao uposlenike koji nisu pušili i upošljavao one koji vole pušiti cigarete. Šef je izjavio da se "pušači bolje uklapaju".

Thomas Jensen, šef kompanije u Njemačkoj, našao se pred sudom jer ga tuže njegovi bivši uposlenici. Naime, Jensen je uposlenike nepušače otpuštao i "mijenjao" ih pušačima koji su prema njegovom mišljenju "najbolji radnici".

"Naši najbolji radnici su bili oni koji puše. Nepušači narušavaju mir u firmi jer uvijek zahtijevaju 'svoj prostor'. Misle da imaju pravo zahtijevati svoj prostor u kojem neće biti oblaka dima...non-stop su gunđali, a ja ne volim gunđala", izjavio je Jensen.

Ovaj je šef do sada otpustio troje nepušača i zamijenio ih pušačima.

"Bilo je zaista razočaravajuće jer su se nepušači udaljavali od pušača na zajedničkim okupljanjima, a to nije pridonosilo formiranju složenog i uhodanog tima. Od sada ću upošljavati samo pušače", dodao je Jensen, a prenosi Ananova.

Troje otpuštenih nepušača je podiglo tužbu protiv bivšeg šefa jer ih je otpustio na "nelegalnoj osnovi", a vrlo je vjerovatno da će tužbu i dobiti.