Posao
21

Sajam studentskih poslova 2015. pod sloganom "Uzet ću stvari u svoje ruke!"

Klix.ba
Studentski parlament Univerziteta u Sarajevu treći put zaredom realizuje projekat pod nazivom Sajam studentskih poslova 2015. (SSP 2015).
Glavni organizator projekta je Studentski parlament, odnosno sektor za ekonomiju SPUS-a zajedno sa studentskim asocijacijama sa svih grupacija na Univerzitetu u Sarajevu.

Projekat je organizovan pod sloganom "Uzet ću stvari u svoje ruke!", koji proizilazi iz stava da studenti trebaju da preuzmu odgovornost za svoje zaposlenje i da ulože više truda u to. Slogan "Uzet ću stvari u svoje ruke!" daje pozitivnu notu projektu i motivirajućeg je karaktera i kao takav bi trebao biti prepoznat kod studenata.

Projekat SSP 2015. kao generalni cilj postavlja olakšavanje komunikacije između studenata i poslodavaca, pri čemu bi studenti lakše došli do željenog zaposlenja, a poslodavci do radne snage. Dakle, projekat je osmišljen sa ciljem da bude mjesto gdje će se susresti ponuda i potražnja za poslovima. Studenti će prvenstveno imati priliku da se edukuju procedurama koje prethode zaposlenju. U toku projekta bit će organizovani seminari i edukacije na različite teme (bolonjske diplome, pisanje CV-a, edukacija o poslovnoj korespondenciji, mogućnosti volontiranja i praksi), kao i prilika da studenti posjete kompanije, volontiraju u kompaniji i steknu prijeko potrebno praktično iskustvo.

Sajam studentskih poslova i ove godine bit će organizovan u Sarajevu, na Trgu Alije Izetbegovića, 29. maja 2015. gdje će svi zainteresovani svojim prisustvom podržati isti te moći podnijeti svoje aplikacije. Sajam se otvara u 10 i trajat će do 18 sati. Iskoristite nove šanse i prilike u vašem okruženju. Vidimo se, pozivaju organizatori.