"JobFair 08"
0

Sajam poslova protiv odliva mozgova

Sarajevo-x.com
Studentska organizacija EESTEC LC Sarajevo, ove godine u periodu od 1. do 2. decembra 2008. godine na Elektrotehničkom fakultetu organizuje sajam poslova za studente i diplomce tehničko-tehnoloških fakulteta pod nazivom "JobFair 08 – Iskoristi svoju šansu“.

Cilj ovog događaja je da studenti dođu do željenog zaposlenja ili prilike za stručno usavršavanje u nekoj od kompanija koje uspješno posluju u Sarajevu, kao i u Bosni i Hercegovini.

EESTEC LC Sarajevo je neprofitna i nepolitička organizacija u čijem radu učestvuju studenti na volonterskoj osnovi. Povezujući studente sa kompanijama u BIH “JobFair 08 - Iskoristi svoju šansu” aktivno pomaže u sprječavanju "odliva mozgova“ i direktno doprinosi smanjenju nezaposlenosti među mladima.

Putem anketa i direktnog razgovora sa predstavnicima kompanija, učesnicima manifestacije, studenti imaju priliku da dođu do željenog posla ili stručnog usavršavanja. Pored toga, studenti mogu ostaviti svoje podatke (CV) u elektronskoj bazi podataka, koju mogu popuniti na računarima na sajmu ili na zvaničnom sajtu sajma www.jobfair.ba.

U okviru sajma poslova stručnjaci u oblasti lične afirmacije održat će predavanja koja će studentima pomoći da efikasnije predstave svoje lične kvalitete poslodavcima. Studentima će biti predstavljene i mogućnosti pokretanja, kao i uspješnog razvoja, sopstvenog biznisa.

Značaj ovog sajma su prepoznali dekan Elektrotehničkog fakulteta, rektor Univerziteta Sarajevo, te kompanije koje će se predstaviti na sajmu i dati priliku mladim ljudima da stupe u radni odnos.

EESTEC LC Sarajevo je do sada uspješno realizirao projekte studentskih razmjena kao i mnogobrojne internacionalne radionice sa kolegama iz Evrope. Projekat "JobFair“ je pokazatelj da se mladi brinu za bolje sutra i žele osigurati bolju budućnost.