Iskoristi svoju šansu!
0

Sajam poslova "JobFair '10" na Elektrotehničkom fakultetu

Sarajevo-x.com
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Studentska organizacija EESTEC LC Sarajevo 6. i 7. decembra ove godine na Elektrotehničkom fakultetu u Sarajevu organizuje drugi po redu sajam poslova zastudente i diplomce tehničko-tehnoloških fakulteta pod nazivom "JobFair '10 –Iskoristi svoju šansu".

"Po uzoru na uspješno organizovan sajam poslova 2008. godine "JobFAIR '08"odlučili smo i ove godine na jednom mjestu okupiti više od hiljadu studenata idiplomaca tehničko-tehnoloških usmjerenja i omogućiti im da stupe u direktan razgovor sa kompanijama, koje će tokom sajma imati jedinstvenu priliku da dođu do najkvalitetnijeg kadra koji naša zemlja može ponuditi", poručuju organizatori.

Cilj ovog događaja je da studenti dobiju željeno zaposlenje ili priliku za stručno usavršavanje u nekoj od kompanija koje uspješno posluju u Bosni i Hercegovini i regionu. Putem anketa i direktnog razgovora sa predstavnicima kompanija, učesnicima manifestacije, studenti imaju priliku da dođu do željenog posla ili stručnogusavršavanja. Pored toga, studenti mogu ostaviti svoje podatke (CV) uelektronskoj bazi podataka, koju mogu popuniti na računarima na sajmu ili na zvaničnoj internet stranici sajma www.jobfair.ba.

U okviru sajma poslova ćese održati prezentacije kompanija i na taj način će studenti imati priliku da se bolje upoznaju s njihovim načino poslovanja. Projekat su podržali Rektor Univerziteta u Sarajevu, dekan Elektrotehničkog fakulteta Sarajevo, Asocijacija za informacione tehnologije u BiH BAIT i Ministarstvo obrazovanja i nauke Kantona Sarajevo.

EESTEC LC Sarajevo je neprofitna i nepolitička organizacija u čijem radu učestvuju studenti na volonterskoj osnovi. Povezujući studente sa kompanijama u BIH i regionu "JobFair '10 – Iskoristi svoju šansu" aktivno pomaže u sprječavanju odlaska mladih iz zemlje i direktno doprinosi smanjenju nezaposlenosti među mladima.