Virtualni dan karijera i znanja 2011.
0

Radionica za studente na FPN-u sa Sanjom Medicom

Sarajevo-x.com
Jedanaesti oktobra u 13:00 sati na Fakultetu političkih nauka u organizaciji portala Posao.ba radionicu za studente održat će Sanja Medica, Interwiev producer u Al Jazeeri Balkans na temu utjecaja medija, važnosti PR-a kao komunikacije, vještinama verbalne i neverbalne komunikacije. Na radionicu su pozvani svi studenti univerziteta. Ova radionica predstavlja nastavak niza uspješno održanih radionica širom univerziteta u BiH.

Deseti oktobra održana je prezentacija na Ekonomskom fakultetu u Banjoj Luci. Partner organizacije prezentacije bio je CERK, Centar za razvoj karijere, a cilj ovih prezentacija jeste upoznavanje studenata sa prednostima Virtualnog dana karijera i znanja te uspostavljanje i jačanje komunikacije između studenata i poslodavaca i edukativnih ustanova.

Virtualni dan karijera i znanja 2011, u organizaciji najjačih internet portala za zapošljavanje iz regije ( Posao.ba - BiH, Moj Posao.net - Hrvatska, Infostud.com - Srbija), održava se od 5. do 12. oktobra na adresi www.DanKarijera.com na kojoj je postavljen 3D virtualni izložbeni prostor koji omogućuje interaktivnu komunikaciju između posjetilaca, te poslodavaca i edukativnih ustanova.

Projekat podržava regionalni partner MDGF, program za zapošljavanje i zadržavanje mladih u BiH i Federalni zavod za zapošljavanje kao lokalni partner.

Prva prezentacija Posao.ba "Virtualni dan karijera i znanja 2011" održana je na Ekonomskom fakultetu u Sarajevu 30. septembra, koja je studentima ukazala na koji način posjetiti sajam te im omogućila upoznavanje sa najnovijim trendovima na tržištu rada.

Gošća prezentacije bila je Hajra Borovina, HR specijalist UniCredit banke, koja je sa studentima podijelila svoja iskustva i znanja, te odgovorila na sva pitanja i nejasnoće studenata koji traže posao u ovoj branši.

Prezentacija na Fakultetu informacijskih tehnologija Univerziteta “Džemal Bijedić” u Mostaru, održana 7. oktobra pobudila je izrazito interesovanje te privukla veliki broj studenata, koji su imali priliku upoznati se sa prednostima Virtualnog dana karijera i znanja a gošća prezentacije bila je Jasminka Mujdžić, HR administrator, uime kompanije Authority partners - globalne softverske kompanije specijalizirane u razvoju poslovnih informacionih sistema.

Prezentaciji na Ekonomskom fakultetu u Banjoj Luci prisustvovali su predstavnici edukativne kuće Cambridge Centar Banja Luka, učesnici Virtulanog dana karijera i znanja 2011 koji su studentima prezentirali svoje edukativne programe.