Posao
37

Prođite obuku udruženja Odus Greena i postanite njegovatelj

Klix.ba
Udruženje Odus Green, koje se bavi osposobljavanjem odraslih, raspisalo je konkurs za upis polaznika programa osposobljavanja njegovatelja za stara, iznemogla i lica u potrebi. Program osposobljavanja je namijenjen svim punoljetnim osobama koje se žele dodatno osposobiti i učiniti konkurentnijim na tržištu rada.

Konkurs je otvoren do kraja mjeseca oktobra. Na konkurs se mogu prijaviti sve punoljetne osobe koje žele proći program osposobljavanja za njegovatelja, povećati mogućnost zaposlenja i učiniti starenje starim i iznemoglim licima dostojanstvenim. Program osposobljavanja traje šest mjeseci i za učešće u programu nije potrebno nikakvo predznanje iz ove oblasti. Po završetku programa polaznici dobijaju uvjerenje o završenom programu, saopćeno je iz Udruženja Odus Green.

Kroz ovaj program polaznici savladavaju teorijska znanja koja prenosi specijalizirano medicinsko osoblje i praktične vještine za njegovanje starih i iznemoglih lica koje usavršavaju u adekvatnim institucijama.

Udruženje Odus Green djeluje na području Federacije BiH i vrši osposobljavanje iz oblasti njegovateljstva, stranih jezika, informatike, komunikologije, šivenja i sl. Pravni je nasljednik Centra za obrazovanje Astra iz Zenice koje ima trogodišnje iskustvo u realizaciji programa osposobljavanja. Uspješno je izvelo šest generacija njegovatelja.

"Osnovni cilj Udruženja je programima osposobljavanja učiniti polaznike konkurentnijim na tržištu rada i smanjiti stopu nezaposlenosti. Svi programi i projekti Udruženja su društveno-odgovornog karaktera i realizuju se isključivo zahvaljujući donacijama i sponzorima", saopćeno je iz Udruženja.

Dodatne informacije potražite na zvaničnoj Facebook stranici udruženja.