Virtuelni dan karijera
0

Prilika da studenti saznaju kako da postignu izvrsne rezultate u karijeri

Sarajevo-x.com
Portal Posao.ba u sklopu prvog regionalnog Virtualnog dana karijera i znanja 20. oktobra u 12 sati u Sarajevu organizuje predavanje za studente u prostorijama Američkog Univerziteta u BiH, ulica Fra Anđela Zvizdovića 1. Studenti će imati priliku saznati šta je to potrebno za postizanje izvrsnih rezultata u karijeri.

Predavanje za studente održat će Edin Mehić, generalni direktor portala Posao.ba, koji će govoriti o ključnim kompetencijama potrebnim za uspjeh u karijeri. Predavanje je zasnovano na knjizi “Osam zajedničkih karakteristika uspješnih ljudi” koju je napisao osnivač nekoliko kompanija, konsultant i ekspert Richard St. John.

Rad, fokus, kreativnost i ustrajnost samo su neke od zajedničkih karakteristika Bill Gatesa, Richarda Brensona, osnivača Googlea. Studenti će na predavanju saznati šta je to potrebno za postizanje izvrsnih rezultata u karijeri te kako pronaći motivaciju i ideju za osnivanje vlastitog biznisa.

Ovom prilikom bit će predstavljen i projekat Virtualni dan karijera i znanja, a Benjamin Kadić, voditelj ovog projekta, razgovarat će sa studentima o rezultatima sajma te koliko su ovakvi projekti korisni za njih i sve one koji ulaze na tržište rada.

Virtualni dan karijera i znanja je regionalni projekat u realizaciji portala Posao.ba (BiH), MojPosao (Hrvatska) i Infostud (Srbija) koji se održava od 13. do 20. oktobra na stranici www.dankarijera.com.

Generalni pokrovitelj sajma je MDGF program zadržavanja i zapošljavanja mladih, a partner Federalni zavod za zapošljavanje. Generalni medijski pokrovitelji sajma su Sarajevo-x.com, Radio Stari Grad,TV Pink BH i Business Magazin.