Posao
0

Predstavljeno 105 otvorenih radnih mjesta i 110 edukativnih programa u regiji

Klix.ba
Održan je četvrti za redom jedinstveni regionalni Virtualni sajam zapošljavanja i edukacije koji se pokazao kao odličan način sklapanja ponuda poslova i potražnje za radnim mjestima.

Na ovom osmodnevnom sajmu je učestvovalo 45 izlagača, 30 velikih kompanija iz regije sa 105 otvorenih radnih mjesta te 15 edukativnih ustanova koje su predstavile 110 edukativnih programa.

Ovaj jedinstveni regionalni sajam zapošljavanja i edukacije održao se na stranici www.dankarijera.com, preko koje su posjetioci mogli jednostavno i brzo doći do informacija o izlagačima, predati ponude za otvorena radna mjesta i edukativne programe izlagača te putem chat-a razgovarati sa predstavnicima kompanija i edukativnih ustanova. Osim portala Posao.ba (www.posao.ba), u projektu su učestvovali i najjači internet portal za zapošljavanje u Hrvatskoj Mojposao.net (www.moj-posao.net) i Srbiji Infostud.com (www.infostud.com).

Od 16. do 23. oktobra 2013. godine na www.dankarijera.com zabilježeno je 115.000 posjetitelja i prikupljeno 30.000 biografija iz sve tri navedene zemlje, dok je samo za Bosnu i Hercegovinu prikupljeno 10.000 biografija. U odnosu na prošlu, ove godine je bilo pet novih izlagača. Iz godine u godinu broj izlagača je sve veći, što govori u prilog uspješnosti ovakvog načina predstavljanja radnih mjesta i traženja posla.

Sa zadovoljstvom možemo predstaviti regionalne izlagače ovogodišnjeg sajma: Nestle Adriatic d.o.o. i JT International AD Senta. Zlatni izlagači: Authority Partners i Panevropski univerzitet Aperion. Generalni medijski pokrovitelji: TV1, Klix.ba, Radio Sarajevo i Business Magazine. Ovaj projekat je omogućila velikodušna podrška partnera za BIH: GIZ - Projekt Podrška obrazovanju odraslih i Federalni zavod za zapošljavanje.

Sajam Virtualni dani karijera i znanja predstavlja novi koncept sajma u virtualnom prostoru koji posjeduje niz prednosti u odnosu na klasične sajmove. Važnost ovog sajma za poslodavce i edukativne ustanove ali i za osobe koje traže posao ili edukaciju najbolje se ogleda u činjenici da se regionalno tržište rada i edukacije ujedinjuje u virtualnom prostoru koje ne poznaje teritorijalne barijere, a snažan poticaj daje se mobilnosti radne snage u tri susjedne zemlje, saopćili su organizatori sajma.