Posao
0

Pokaži se - dokaži se, a zatim - zaposli se

Klix.ba
U okviru projekta "Pokaži se – dokaži se!" udruženje za vizualne i art komunikacije Pixel, u saradnji sa Federalnim ministarstvom razvoja, poduzetništva i obrta organizira takmičenje za studente, apsolvente i mlade koji su tek završili fakultet. Učesnici se mogu prijaviti putem online aplikacije koja je objavljena web stranici udruženja pixel.ba.

Projekt "Pokaži se – dokaži se!" je usmjeren na studente završnih godina fakulteta i na studente koji su tek diplomirali kako bi bili bolje pripremljeni za potrebe tržišta rada i poslodavaca te lakše donijeli odluku o samostalnom započinjanju biznisa.

Prema istraživanju provedenom i izdatom 2011. godine od stane Centra za razvoj poduzetništva, a predstavljenom u dokumentu GEM BiH 2011: Razviti i ojačati poduzetnički duh u Bosni i Hercegovini, veliki problem našeg školstva, naročito univerzitetskog obrazovanja je nesklad između ponude i potražnje na tržištu rada kao i neusklađenost univerzitetskih programa sa potrebama poslodavaca. Edukacija kroz projekt usmjerena je na sticanje poduzetničkih vještina i znanja, razvijanje poduzetničkog duha i povezivanje sa poduzetnicima u cilju upotpunjavanja znanja stečenog na univerzitetima.

Krajnji rok za slanje aplikacije je 30. septembar, a stručni žiri će od pristiglih aplikacija odabrati pet najboljih koji će biti dostavljeni najvećim bh. kompanijama uz preporuke, čime se otvara mogućnost eventualnog zapošljavanja aplikanata ili poticaja razvoja vlastitog biznisa.

Najbolja aplikacija će biti nagrađen novčanom nagradom u iznosu 500.00 KM. Proglašenje pobjednika će biti obavljeno najkasnije 15. oktobra.

Iz Pixela pozivaju sve mlade – studente, apsolvente, te one koji su tek završili fakultet da uzmu učešće u projektu. Više na pixel.ba.