Posao
0

Počeo je Virtualni dan karijera: Pronađite posao preko interneta

Počeo je najveći regionalni sajam zapošljavanja i edukacije pod nazivom Virtualni dan karijera i znanja.

Na web-adresi www.dankarijera.com od 16. do 23. oktobra 2013. godine već četvrti put zaredom možete pratiti ovaj sajam.

Virtualni dani karijera i znanja su organizovali i ove godine vodeći portali za zapošljavanje i obrazovanje u regionu - Posao.ba (BiH), Infostud (Srbija), Moj Posao (Hrvatska). Ovaj naposjećeniji sajam u regiji održava se već četvrtu godinu te privlači stotine hiljada posjetilaca. Prošlogodišnji sajam zabilježio je preko 170.000 posjeta za vrijeme trajanja, ne samo iz regije već i iz 89 drugih zemalja, a popraćeno je izuzetnom medijskom kampanjom.

Poslodavci i edukativne ustanove će se i ove godine predstaviti posjetiocima sajma i moći da privuku najbolje kandidate i nove polaznike iz BiH i regije. Kompanije i edukativne ustanove će u predstavljanju koristiti savremeni izložbeni prostor u 3D formatu te multimedijalne prezentacije.

Svi koji traže posao ili žele da se informišu o poslodavcima i dodatnim edukacijama iz regije mogu to uraditi ovog trena. Posjetioci sajma ne moraju fizički prisustvovati kao na klasičnom sajmu, a mogu ga posjetiti 24 sata dnevno u sedmici sajma, čime kvalitetnije raspoređuju svoje vrijeme i radne obaveze. Sajam možete posjetiti iz topline svoga doma, sa fakulteta ili pak iz kafića, a sve što vam je potrebno jeste internet konekcija, jedan kilk, i već ste na sajmu. Posjetioci će imati priliku da izravno komuniciraju sa poslodavcima, pregledaju otvorene pozicije za radna mjesta, učestvuju na webinarima u realnom vremenu, informišu se o kompanijama i edukativnim ustanovama te ostave svoje biografije poslodavcu ukoliko su zainteresovani za neko radno mjesto ili neki edukativni program. Ova vrsta sajma ne poznaje teritorijalne barijere i ovo je novi trend u svijetu sajmova, te daje snažan poticaj mobilnosti radne snage u tri susjedne zemlje.

Očekuje se da će ovogodišnji sajam posjetiti oko 200 hiljada ljudi iz tri države, učešće u sajmu uzet će oko 45 kompanija, radionice koje će se održati u vremenu trajanja sajma organizovat će se za više od 1000 ljudi, dok će sajam popratiti preko 100 partnerskih medija.

Regionalni izlagači ovogodišnjeg sajma su: Nestle Adriatic d.o.o. i JT International AD Senta. Zlatni izlagači: Authority Partners i Panevropski univerzitet "Aperion". Generalni medijski pokrovitelji: TV1, Klix.ba, Radio Sarajevo i Business Magazine. Virtualni sajam Dani karijera i znanja 2013 su podržali partneri za BIH: GIZ - Projekt "Podrška obrazovanju odraslih" i Federalni zavod za zapošljavanje.

Ukoliko želite da se informišete o kompanijama ili edukativnim ustanovama, pronađete dodatnu edukaciju ili se zaposlite, posjetite ovaj jedinstveni sajam koji traje do 23. oktobra 2013. godine na web-stranici www.dankarijera.com.