Posao
0

Kako poboljšati motivaciju na poslu

Sarajevo-x.com
Ostati motiviran na poslu je ponekad izuzetno teško. Ukoliko, međutim, osvijestite sve što vam ometa pažnju i osmislite kako izaći nakraj s tim pomoći ćete si da ostanete fokusirani i produktivni, otkrili smo za vas na Internetu.

1. Email provjeravati dvaput dnevno

Email je nevjerovatno sredstvo informisanja i istovremeno glavna smetnja koja vam odvlači pažnju od zadataka. Organizujte si dnevni raspored koji će uključiti provjeravanje emaila dvaput dnevno umjesto svakih nekoliko sati. Istovremeno ćete postići daleko više i povećati nivo koncentracije.

2. Uključiti telefonsku sekretaricu

Koliko je email pometnja, toliko je i telefon. Ukoliko ste zauzeti obavezama i rokovima, a i telefon neprestano zvoni, uključite telefonsku sekretaricu. Pozive, kao i email, provjeravajte dva puta dnevno.

3. Prošetati nakratko

Držite se rutine ili rasporeda koji uključuje odlazak na pauzu na ručak i poslijepodnevnu šetnju. Čak i ako prošetate samo nekoliko minuta oko zgrade u kojoj radite, uvijek je dobro ustati sa stolice, rastegnuti mišiće i rasteretiti misli.

4. Nagraditi se na kraju

Dobro je nagraditi se ukoliko posao dobro uradite. Kad konačno, u okviru dozvoljenog roka, završite ogroman posao na kojem ste radili, učinite nešto zabavno za sebe. Pripremite si kupku ili si kupite novu knjigu ili časopis. Čak i male stvari nas čine motiviranim ukoliko se njima služimo kako bismo se valjano nagradili.