Posao
1

Energoinvest zaposlio 11 pripravnika

FENA
U poslovnoj zgradi Energoinvesta u Sarajevu danas je 11 pripravnika potpisalo ugovore o radu.

Energoinvest je u okviru programa za sufinasiranje zapošljavanja pripravnika iskazao potrebu za prijemom novih zaposlenika u radni odnos, a JU Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo omogućuila je prijem jedanaest zaposlenika.

Ugovore o radu potpisalo je devet osoba sa visokom stručnom spremom i dvije sa srednjom stručnom spremom, bez iskustva u struci, a koje se nalaze na evidenciji nezaposlenih u Kantonu Sarajevo.

Direktor Energoinvesta Enes Čengić je novim zaposlenicima poželio sreću i uspjeh u radu.

"Energoinvest je na domaćem i inozemnom tržištu poznat po visokim standardima, kvalitetu i pouzdanosti, te naš uspjeh u velikoj mjeri zavisi o znanju, sposobnosti i motivaciji naših zaposlenika. Oni su naša snaga i najveća vrijednost. Nastojimo ostvariti ugodno i poticajno radno okruženje koje inspiriše zaposlenike na izvrsnost i predanost poslu, a mladi i ambiciozni kadar je, svakako, uvijek dobrodošao", kazao je Čengić.

On je dodao da je mjesto rada zaposlenika tamo gdje kompanija realizira projekate, poput tržišta Alžira, Albanije, Etiopije, Iraka, Konga, Kosova i Slovačke, saopćeno je iz Odjela za odnose sa javnošću Energoinvesta.